Hulp bij leerproblemen

Ik leer anders

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?
Zie je de letters: S-T-O-E-L of een plaatje?

Zie je een plaatje, doe dan de test op: www.ikleeranders.nl en ontdek of je een beelddenker bent!

Als je vooral visueel leert, is de kans groot dat je vastloopt op school. Het onderwijs is namelijk gericht op de grote groep mensen die leert via het gehoor (95%). Beelddenkers begrijpen en onthouden de lesstof vaak niet door de manier waarop de informatie aangeboden wordt. Door deze informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Ik kan je leren hoe je deze techniek zelf kan toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

Ik bied als gecertificeerd coach de training 'Ik leer anders' aan. De basistraining bestaat uit 4 lessen, voor basisschoolleerlingen samen met hun begeleider. De leerling kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Oudere leerlingen leren zelf deze techniek en kunnen deze na de training toepassen bij vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en vreemde talen.

Op de site www.ikleeranders.nl staat meer informatie en vindt u 'Verhalen uit de praktijk' van ouders en leerlingen. Ook kunt u daar een informatiefilm bekijken over beelddenken en deze leermethode, handig voor het geval u meer visueel ingesteld bent...

Annemieke van Willigen foto

Contactinformatie